måndag 31 augusti 2015

Böckerna får röst -workshop på Ekenäs bibliotek för alla som vill berätta till barn!


WORKSHOPEN BÖCKERNA FÅR RÖST, att berätta för barn och barnbarn tar ännu emot deltagare.

Välkomna, välkomna, välkomna -på äventyr, på vandring mellan det som är och det som kan bli!
En workshop om att berätta för barn började den 29 augusti, på Ekenäs bibliotek. Vi tar ännu emot nya deltagare från och med nästa gång,  den 26 september. Sedan träffas vi den 24 oktober och en sista gång som vi kommer överens om på kursen. Det finns också möjlighet att ge smakprov på vad vi gjort och uppträda på Bokkalaset den 7 november, även det på Ekenäs bibliotek.

Skostarten är för mig fortfarande mer av en nystart än nyåret. Under några dagar då det praktiska dominerar -var finns skolväskor, gummistövlar, de rätta häftena? - bär jag samtidigt på nya frågor, förundran och en känsla av att perspektivet varje år förändras en liten smula. 
Nya planer, tankar, möjligheter -som inte alla kommer att förverkligas- och vetskapen om att varje läsår också för med sig en hel del oväntat och oförutsägbart, sådant som man kan se tillbaka på med Den blomstertid nu kommer om 9 månader.
Vilka är stundens berättelser? Vilka är barnböckerna som formade oss? Finns det något vi vill göra annorlunda i förhållande till de barn som är en del av vår vardag? Kunde dörren öppnas genom att använda vår egen röst, på ett annat sätt: Sesam, öppna dig!?
Jag blir allt mer fascinerad av hur storytelling, ofta genom det som är riktigt gammalt, kan bereda väg för det nya.
Denna höst har jag ett stort berättarprojekt med Raseborgs bibliotek, med understöd av Svenska Kulturfonden. Det är med glädje jag erbjuder den här gratis workshopen som en del av projektet, jag ser fram emot att snart träffa alla ni som anmält er och att tillsammans med er forma kursens gång så att just de väsentliga frågorna får plats. 
Anmäl er snarast till Lisa Nylund, enligt informationen nedan!

Lekfull workshop med berättare Maria Serrano för dig som vill öva dig i att berätta och läsa högt för barn, inga förkunskaper behövs. Vi prövar tillsammans olika vägar för att finna de egna berättelserna till glädje för olika åldrar, från småbarn till tonåringar. Kursen lämpar sig för alla som har med barn att göra. 

Workshopen består av tre träffar på Ekenäs bibliotek, 29.8, 26.9 och 24.10 kl.11–14, samt en avslutande träff senare på hösten. Den som vill får också möjlighet att uppträda på Bokkalaset på bibliotekets familjeprogram. Det är gratis att delta, men du bör anmäla dig till barnbibliotekarie Lisa Nylund, lisa.nylund@raseborg.fi 
eller 019–289 2955. OBS! Begränsat antal platser!

Berättarprojektet Levande ord, som pågår hela hösten, är en del av Bokkalaset i Ekenäs.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar